Dušený kedluben se šunkou

Potřebujeme:

4 velké kedlubny (800 g), 100 g plátkové šunky, 2 lžíce másla, 250 ml zeleninového vývaru, 1 kelímek smetany, 50 g kerblíku, špetka muškátového oříšku, sůl

Jak na to:

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a ty pak ještě rozkrájíme na proužky. šunku nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, šunku a za stálého míchání osmahneme. Přidáme kedlubny, zeleninový vývar, 5 lžic vody, muškátový oříšek, osolíme a vaříme 15 min. zalijeme rozšlehanou smetanou a vaříme ještě 2 min. Listy kerblíku omyjeme, najemno nasekáme, přidáme k zelenině a promícháme. Chutné s omeletami nebo palačinkami, hodí se rovněž k jemným druhům masa.

Podobné recepty:

Dušený kedluben s mrkví, Polévka s kmínem, Kedlubnový salát "gigant", Zapečené mladé kedlubny se šunkou, Kedlubnový salát s hovězím masem