Kakaová bublanina

14.10.2008
Potřebujeme:

150 g polohrubé mouky, 70 g másla, 70 g cukru krystal, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, půl sáčku kypřícího prášku do pečiva, 120 ml mléka, 350 g třešní (i kompot)

Jak na to:

Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Máslo necháme změknout, vejce rozšleháme a vąe přidáme spolu s vlažným mlékem do připravené směsi. Vyšleháme hladké těsto, které nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Povrch poklademe třešněmi a bublaninu pečeme 8 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak teplotu snížíme na 180 stupňů a dopékáme ještě asi 10 minut.

Podobné recepty:

Lahodná bublanina, Bublanina, Kakaová bublanina, Rychlá bublanina, Kakaová poleva