Chlebíčky a la humr
200 g filety z tresky, 125 g krabí tyčinky, 200 g zmraz. směs zelenina pod svíčkovou, 100 nepravý losos drcený, 400 g majolky, sůl, citrónová šťáva, chlebíčková veka, citrón a petrželka na ozdobu.
Jak na to:Zmrazené filety a zeleninu uvaříme s trochou vody (asi 1-1,5 dcl) doměkka v mikrovlnné troubě (asi 12-15 minut podle výkonu trouby). Krabí tyčinky necháme rozmrznout, rozbalíme je a vložíme do robota s rotačními noži.
Měkké maso a zeleninu zcedíme a vychladlé přidáme k tyčinkám spolu s nepravým, drceným lososem. Všechny suroviny v robotu nasekáme nadrobno.
Směs vyklopíme do misky, přidáme majolku a dobře promícháme. Dochutíme solí a citrónovou šťávou a dáme do ledničky vychladit.
Pomazánku naneseme vidličkou na plátky veky, ozdobíme nakrojenými plátky citrónu a snítkou čerstvé petrželky.
Pita chlebíčky s cottage sýrem, Pomazánka á la humr, Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky, Vaječný chlebíček, Zapékané chlebíčky