Australská kuřecí křidélka
7.11.2008

8 kuřecích křidélek(mohou být i nožky)
nálev 1:4lžíce oleje,4lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř. Já někdy dávám i chilli,nebo více česneku a trochu worchestru
nálev 2:4lžíce francouzské hořčice, 4lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl, pepř
Do mikrotenového sáčku,nebo do těsně uzavíratelné nádoby dáme maso s rozšlehaným nálevem,utěsníme,protřepeme a dáme do lednice na noc uležet.Je dobré několikrát protřepat,nebo brátit,aby marináda vsákla všude do masa.Maso pak vyndáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 min.
Příloha:
různá zelenina
Křidélka na magi, Pikantní kuřecí křidélka, Kuřecí křidélka na citrónu, Marinované kuřecí křidélka, Tokijské kuřecí křidélka