Polévka desetiminutovka

Potřebujeme:

2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 malá lžička kmínu, 3 - 4 lžíce dětské krupice, 1 - 2 vejce, sůl, hrst zelené petrželky. Podravka na dochucení

Jak na to:

Na másle zpěníme cibulku a přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou na nudličky /pokud nemáte rádi petržel a celer, postačí mrkev ve větším množství/ a kmín a dále krátce posmažíme, až mrkvička pustí barvu.
Přilejeme cca 2,5l vody, osolíme a za stálého míchání vsypeme opatrně krupici.
Povaříme 5 minut do změknutí zeleniny, rozkvedláme vejce a odstavíme.
Nakonec přimícháme nakrájenou zelenou petrželku ve větším množství, popř.pažitku.

Podobné recepty:

Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka