Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem

14.10.2008
Potřebujeme:

Hovězí plátky (z kýty nebo plece), sůl, pepř, tymián, olivový olej, strouhanka, 2 velké cibule, tomatová omáčka - lze nahradit kečupem, masox a cca 2PL worcesteru ( oba používám bez glutamanu ze zdravé výživy), nastrouhaný křen

Jak na to:

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, nasucho obalíme ve strouhance a opečeme na olivovém oleji na pánvi. Do papiňáku (pokud bude jiný hrnec, musíme počítat s delší dobou vaření) dáme trošku olivového oleje, cibuli nakrájenou na kroužky nebo kostičky, přidáme tymián a necháme lehce opražit. Zamícháme a na cibuli položíme opečené plátky masa. Zalijeme tomatovou omáčkou. Přidáme masox a worcester a vaříme cca 40min. Na talíři posypeme strouhaným křenem a naťovou cibulkou. Jako přílohu doporučuji těstovinovou nebo normální rýži.

Podobné recepty:

Hlíva s křenem, Vaječná pomazánka s křenem, Italské vařené hovězí maso v celerové omáčce, Šunkové rolky s křenem, Rychlé fazole se salámem