Kuře se šalvějí a ovesnými vločkami

Potřebujeme:

3 lžíce mléka, 2 lžíce anglické hořčice (dávám klasickou plnotučnou), 1/2 hrnku ovesných vloček, 3 lžíce nasekaných lístků čerstvé šalvěje (já dávám sušenou, koupenou v obchodě jako koření), 8 kuřecích stehýnek bez kůže (můžou být klidně i kuřecí prsní řízky), 1/2 hrnku smetany nebo tvarohu (já dávám zakysanou smetanu), 1 lžička kremžské hořčicesůl, pepř

Jak na to:

V hlubokém talíři smícháme vločky se 2 lžícemi šalvěje (já to nemíchám, přidávám to na maso postupně, jak to balím - nejprve hořčice, pak šalvěj, pak vločky), porce stehýnek potřeme směsí mléka a hořčice a obalíme ve vločkách.Porce položíme na plech a pečeme asi 40min. Maso je hotové, když je šťáva při vpichu do nejsilnější části masa jasná (ne růžová).Mezitím smícháme smetanu nebo tvaroh, kremžskou hořčici, zbývající šalvěj, sůl a pepř, a podáváme studené nebo teplé s masem (já dávám teplé s masem a bramborem). Já omáčku vždycky trochu ohřeju a podávám teplou.

Podobné recepty:

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami, Česnečka s ovesnými vločkami, Kuře na způsob bažanta, Pomazánka s ovesnými vločkami, Pomazánka s ovesnými vločkami