Špenátová pizza

500 g listového těsta, 400 g špenátu (listy nebo protlak), 1 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření, 3 stroužky česneku, 20 g tuku, 150 g nivy, 100 g eidamu (+ tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu)
Jak na to:1) ve vyšší pánvi si rozálíme 20 g tuku a dáme na něj zmrazený špenát, stále jím mícháme, až se rozmrazí
2) když se voda ze špenátu odpaří, přidáme do něj 500 ml smetany na vaření, v níž jsme si předtím rozmíchali 1 lžíci hladké mouky, povaříme
3) na závěr přidáme 3 stroužky česneku rozetřeného se solí
4) vyválíme placku z listového těsta a přeneseme ji na vymazaný a vysypaný plech
5) na placku nalijeme špenát
6) posypeme nastrouhanou nivou a eidamem
7) pečeme na střední poloze v předem vyhřáté troubě (cca 180 stupňů, horkovzduch, 20-25 minut)
Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb