Broskvový zákusek

12.1.2009
Potřebujeme:

TĚSTO: 120ml oleje, 4 vejce, 1/2 citrónu, 300g moučkového cukru, 250g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 120ml vlažné vody
NÁPLŇ: 1 lžíce moučkového cukru, 1 kelímek šlehačky,1 plechovka broskví 1 tvaroh měkký
Na potření:džem 1 vanilkový pudink

Jak na to:

Do mísy dáme mouku,prášek do pečiva,promícháme.K tomu nastrouháme kůru z 1/2 citronu.Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme hustý sníh.V jiné nádobě ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny,postupně do toho zašleháme olej a vodu.Ušlehanou směs přidáme k mouce a promícháme.Nakonec zlehka vmícháme sníh.Těsto nalijeme na hluboký,vymazaný,moukou vysypaný plech.Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 stupňů.Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme džemem,nelépe meruňkovým,ale nemusí být.Připravíme si náplň.Smetanu ušleháme s cukrem a pak vmícháme tvaroh.Tímto potřeme korpus namazaný džemem.Kompot scedíme,šťávu si necháme na pudink.Na vrstvu šlehačky s tvarohem narovnáme broskve,můžeme dávat celé půlky a nebo nakrájet na půlměsíčky.Nakonec podle návodu uvaříme pudink,místo mléka použijeme šťávu z kompotu.Ještě horký,uvařený pudink nalijeme na korpus.Nebojte se,šlehačka se nerozpustí.A dáme vychladit do chladničky.

Podobné recepty:

Broskvový zákusek, Broskvový koláč s pudinkem, Banánový karamel, Broskvový koláč, Sex na pláži