Tuňák s pórkem

12.1.2009
Potřebujeme:

4 steaky z tuňáka po 180 g, sůl, čerstvě mletý pepř, šťáva z půlky citrónu, 2 silné pórky, 40 g másla, 100 ml polosuchého bílého vína, 100 g zakysané smetany, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, půl svazku petrželky, několik mátových lístků

Jak na to:

Rybu opláchneme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Z pórků odkrojíme kořínkovou a zelenou část. Podélně je rozpůlíme, pečlivě omyjeme a nakrájíme na plátky. Pórek podusíme a na rozehřátém másle. Přimícháme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátových oříškem. Přikryté dusíme při střední teplotě. Po 10 minutách na zeleninu přidáme tuňáka a dusíme dalších 15 minut. Posypeme sekanou petrželkou a mátovými lístky.

Podobné recepty:

Tuňák s bramborami, Tuňák s tvarohem, Omeleta s tuňákovou pastou, Tortellini, tuňák a kopr, Salát s tuňákem