Kuřecí polévka

Potřebujeme:

1 menší kuře, sůl, celý pepř, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 pórek, 1 řapíkatý celer, 60 g dlouhozrnné rýže, 2 vejce, štava z 1 citronu, 1/2 svazku petrželky

Jak na to:

1. Kuře omyjeme a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a oloupanou cibuli. Vaříme na mírném ohni asi 1 hod.

2. Očištěný pórek a řapík celeru omyjeme a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na tenké plátky, přip. kostičky. Kuře vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout.

3. Do vývaru vložíme zeleninu a rýži a asi 25 min. vaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky. Nakrájené maso dáme do vývaru. Vejce ušleháme s citronovou šfávou. Polévku odstavíme z plotny. Vejce vmícháme do polévky metlou na sníh. Ještě jednou ohřejeme. Na talířích posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Kuřecí polévka, Kuřecí polévka s banány, Babiččina kuřecí polévka s krupicí, Kuřecí polévka, Kuřecí polévka