Likér z černého bezu
10.12.2008

2,5l bobulí černého bezu, 1,25l vody, 3 citrony, 3 hřebíčky, 3 kousky skořice, 1 cípek badyánu, 800gcukru, 2 lžičky mleté zrnkové kávy, 1/2l rumu
Jak na to:Plody bezu odstopkujeme a dáme spolu s vodoua kořením vařit do velkého hrnce.Citrony přidáme nakrájené na plátky a vypeckované.Je vhodné kůru oloupat. Vše vaříme 15min.pak přecedíme přes síto.Ke šťávě přidáme cukr a vaříme 5min.Pak hodíme mletou kávua ještě necháme projít varem.Nakonec přidáme alkohol a již zavaříme.
Podobné recepty:Sirup z květů černého bezu, Sirup z černého bezu, Sirup z černého bezu, Braškova přírodní šťáva z květu černého bezu, Džem z černého bezu