Tiramisu

24.11.2008
Potřebujeme:

200ml scezené silné černé kávy, 170ml mandlového likéru (Amaretto), 500g mascarpone či jemného tvarohu, 750ml mléka svařeného s 1 sáčkem (37g) vanilkového pudinku na krém, 250g cukrářských piškotů, 100g hořké čokolády nastrouhané + 1 lžíci navíc na ozdobu, 50g nasekaných pražených mandlí

Jak na to:

Příprava jídla:DEN PŘEDEMSmíchejte kávu a likér. V míse prošlehejte mascarpone a vanilkový krém.Třetinu piškotů namočte v kávě s likérem. Vyložte jimi dno větší formy, zakapejte kávovou směsí, přidejte třetinu čokolády a krému. Stejně postupujte u zbylých dvou třetin surovin. Dejte vychladit.Před podaváním Ozdobte zbylou čokoládou a mandlemi.

Podobné recepty:

Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu z tvarohu