Piškotky plněné pudinkovým krémem

Potřebujeme:

Těsto: 50 g krupicového cukru, 80 g hladké mouky, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 120 g bílků (4 ks), 20 g žloutků (1 ks) Náplň: 300 ml odtučněného mléka, 60 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového pudinku, 1 lžíce instantní kávy, 100 g Flora Light, Rama Linie
Mléčná hmota: 100 g sušeného mléka odtučněného, 200 g moučkového cukru, 4 lžíce vody, 10 g Flory Light nebo Ramy Linie

Jak na to:

žloutky rozšleháme, přidáme asi 1/3 mouky a směs rozmícháme tak, aby vznikla kašovitá hmota. Zároveň v druhé nádobě vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a zlehka zamícháme prosátou mouku s pudinkovým práškem. Pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na plech s papírem malé piškotky. V elektrické troubě pečeme při 180 °C 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak opatrně odtrhneme od papíru. Polovinu piškotků vydlabeme a plníme pudinkovým krémem. Slepíme s druhým piškotkem a dáme do chladničky ztuhnout. Mléčnou hmotu rozválíme na plát silný 2 mm
a rozkrájíme na čtverečky. Slepený piškot zabalíme do čtverečku z mléčné hmoty a zakulatíme. Dáme do papírového košíčku.

Náplň:
Z mléka, kávy, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak elektrickým robotem rozšleháme a přidáme Floru. Ještě krátce vyšleháme na hladký krém.

Mléčná hmota:
Sušené mléko a moučkový cukr prosijeme. Přidáme vodu, tuk a vše zpracujeme na tuhou nelepivou hmotu. Při zpracování a vyvalování podsypáváme moučkovým cukrem, aby se nelepila k pracovní ploše.

Podobné recepty:

Šlehačkové Piškotky, Piškoty plněné pudinkovým krémem, Linecké pudinkové těsto, Bábové piškotky, Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou