Taťkovy zapečený špagety

Potřebujeme:

balíček špaget - 2malá leča, vepřové ve vlastní šťávě (možno i hovězí) - konzerva, 200-250g tvrdého sýra

Jak na to:

uvaříme těstoviny. připravíme zapékací mísu - na dno mísy dáme trošku oleje (cca lžici). do mísy dáme asi 2/3 špaget, vyndáme maso z konzery a krájíme plátky asi 0,5-1cm silné a poklademe jimi špagety. šťávu a tuk z konzervy dáme na maso.na to nalijeme obě leča - lepší když má více šťávy, špagety ji někdy ještě trošku vysají.zakryjeme zbytkem špaget a posypeme strouhaným sýrem. zaklopíme pokličkou - používám na to zapékací skleněnou nádobu - je do ní vidět jestli lečo probublává - tzn.že je horké dáme do rozpálené trouby na cca 25minut - aby se prohřály všechny suroviny a roztekl sýr. když je málo šťavnaté, tak přidám maličko vody - cca 2lžíce.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy, Špagety na sladko - Krkonošská specialita