Jahodový kompot.
30.12.2008

Jahody, 1 l vody, 600g cukru
Jak na to:Zavařovat jahody bychom měli pevné a menší plody. Krouživým pohybem odtrhneme stopku. A třídíme je na džem, sirup (měkké). Sklenice naplníme do dvou třetin jahodami a zasypeme cukrem... (obsah sklenice cca 0,37 l dáme 55g cukru[2 vrch.polévkové lžíce] )... a potom obsah sklenice potřeseme, doplníme je jahodami a mírně stlačíme. Jahody zalijeme studenou vodou do 3/4 výšky sklenice.Po sterilaci necháme sklenice volně zchladnout tak, že je obrátíme dnem vzhůru. Ster.15 min-80-85´
Podobné recepty:Jahodová zmrzlina, Jahodové gofry, Jahodová buchta, Jahodové řezy, Zasněžené stráně Modřanského kúgľa