Vaječný svitek
15.10.2008
25 gramů másla, 2 malá vejce, 60 gramů hladké mouky, olej na vymaštění a hrubá mouka na vysypání pánvičky, sůl.
Jak na to:Změklé máslo utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, potom tuhý sníh z bílků a nakonec prosetou mouku. Těsto rozetřeme na pánvičku vymaštěnou olejem a vysypanou moukou a horké troubě upečeme do růžova. Trochu vychladlý svitek vyklopíme na prkénko, pokrájíme na kostičky nebo jiné tvary a při podání vložíme do polévky. Svitek můžeme ochutit drobně pokrájenou šunkou, vařenou zeleninou, dušenými játry, sýrem apod.
Podobné recepty:Svítek v mléce, Vaječný krém, Vaječný koňak - Amareto, Polévka z vaječným svitkem, Banánovo-vanilkový koktejl