Rybízový koláč

18.11.2008
Potřebujeme:

Na těsto: 12 dkg másla, 4 žloutky, 2 dcl mléka, 2 lžíce cukru, 25 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Na potření: 4 bílky, 20 dkg cukru 1 litr rybízu

Jak na to:

Máslo uąleháme se žloutky a cukrem, po troškách přidáváme mouku s prdopeč.a mléko, dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Z bílků a cukru ušleháme sníh, do sněhu zamícháme rybíz a rozetřeme na těsto před pečením. Dávka je na menší plech nebo pekáč.
Trouba 175 stupňů - 25 minut.

Podobné recepty:

Koláč líné ženy, Rybízový koláč, Měkký koláč, Koláč pro líné hospodyňky, Jablkový koláč