Králík Braillon
16.9.2008

Zadní králičí maso, hořčice, 250 ml bílého vína, 250 ml smetany, 5 lžic oleje, pepř, sůl.
Jak na to:Do pekáče vlijeme tři lžíce oleje a vložíme zadní králičí maso. Králíka ze všech stran bohatě potřeme hořčicí. Zbykem oleje maso polijeme a v horké troubě opečeme z obou stran. Pak opepříme, osolíme, zalijeme bílým vínem a ve středně teplé troubě dusíme asi hodinu doměkka. Upečeného králíka narovnáme na teplou mísu a do pekáče přilijeme smetanu, do které oškrábeme připečené, zkaramelizované zbytky na stranách pekáče. Tak vznikne hnědavá omáčka, kterou králíka polijeme.
Podáváme s bílou vekou a hlávkovým salátem.
Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík