Tvarohová bábovka

6.2.2009
Potřebujeme:

160g másla, 250g cukru, 3–4 vejce, 500g tvarohu, špetku soli, 200g dětské krupičky, prášek do pečiva, kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné), máslo a hrubou mouku na vymazání formy, moučkový cukr na ozdobu

Jak na to:

Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. 3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Tvarohová bábovka, Tvarohová bábovka, Tvarohová bábovka bez sněhu, Tvarohová bábovka, Tvarohová bábovka