Argentinská čočka
6.2.2009
30 dkg čočky, olej, 2 velké cibule, 1 klobása, ostrý kečup, sůl a pepř
Jak na to:Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přídáme čočku (namočit na 2 hodiny), pokrájenou klobásu, zalijeme vodou a vše uvaříme. Pozor - nevařit příliš dlouho, čočka má být spíš tuhá, nerozvařená.
Potom přidat polovinu obsahu velké sklenice ostrého kečupu, dle chuti osolit a opepřit. Pokrm má mít trošku řidší konzistenci, pokud je hustý,můžeme jej zředit převařenou vodou. Podává se s chlebem.
Pozn. Na množství cibule nešetříme. Kolik čočky tolik cibule.
Čočka bez jíšky, Čočka se zelím, Čočková polévka se smetanou, Čočková polévka, Čočka po Tunisku