Kuře pod peřinkou
14.8.2010

8 ks kuřecích horních stehýnek (počet dle strávníků) lze použít též kuř. paličky, řízky, nebo i vepř. maso, 1 šlehačka, 6-8 stroužků česneku, 20 dkg eidamu 30%, sůl, pepř
Jak na to:Stehýnka omyjeme a stáhneme z kůže. Trochu nasolíme a opepříme. Skládáme do pekáčku nebo zapékací misky. Posypeme na plátky nakrájeným česnekem, ktorým nešetříme! Zasypeme najemno nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.
Dáme zapéct do trouby a pečeme až se udělá pěkná sýrová krustička. Podáváme s vařeným bramborem.
Kuřecí prsíčka pod peřinkou, File pod zeleninovou peřinkou, Kuře se zakys. smetanou, Kuracinka pod peřinkou, Kuře po Španělsku