Holštýnské řízky

Potřebujeme:

6 menších plátků hovězího masa (lze i vepřové), 1 masox, hodně cibule, strouhanka, vejce, kari koření, sůl, olej, máslo

Jak na to:

Maso naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Dáme si do kastrůlku uvařit masox a pokračujeme tak, že maso nejprve obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci, zlehka opečeme na pánvi a klademe maso do pekáče.
Na každý plátek masa položíme kousky másla a zasypeme hodně cibulí. Nakonec vše zalijeme masoxem a dáme péct do trouby. Podáváme s brambory nebo rýží.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu