Tuňák zapečený s brambory a brokolicí podle Ditky

28.1.2009
Potřebujeme:

2 konzervy tuňáka v tomatu, 8 uvařených brambor, 1 brokolice, 15 dkg Nivy, olivový olej, bylinkové koření

Jak na to:

Brokolici chvilinku povaříme,brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky,Nivu nastrouháme na hrubém struhadle.Do nevymazané zapékací mísy poklademe 1/2 plátků brambor-poklademe celé dno,posypeme bilinkovým kořením,na to vysypeme obě plechovky tuňáka,rozetřeme ho po bramborách,naklademe na něj růžičky uvařené brokolice a zasypeme druhou 1/2 brambor,trochu povrch zarovnáme,posypeme bylinkovým kořením,zasypeme nastrouhanou Nivou a celé pokapeme olivovým olejem.
Podáváme s čerstvou zeleninou nabo s čalamádou

Podobné recepty:

Tuňák s bramborami, Tuňák s tvarohem, Tuňáková pomazánka na topinky, Bramborová kaše s brokolicí, Zapečený tuňák se zeleninou