Mrkev a brambory
28.1.2009

Mrkev, brambory, cibule, sůl, pepř, cukr, hladká mouka
Jak na to:Cibulku osmažíme do růžova, na ni vložíme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, přisladíme a dáme dusit. Když je mrkev poloměkká, vložíme na kostičky nakrájené brambory - dále dusíme společně. Před tím, než je mrkev i brambory úplně měkké - zaprášíme moukou a ještě chvilku dusíme. Mrvička pustila šťávu, brambory rovněž pokrm trochu zahustily - takže moukuo šetříme. Je to moc jednoduché, ale ve výsledku je spojená chuť mrkve + brambory o moc lepší než když mrkev dusíme jen jako příkrm. Pochopitelně lze podávat k pečenému masu apod.
Podobné recepty:Polévka do 20minutek, Zapečené brambůrky pro batolátka, Bramborový salát, Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka s houbami