Nakládaný sýr typu camembert (hermelín)

Potřebujeme:

hermelín (počet dle velikosti sklenice - my máme na to speciální skleničku a tam se vejde 2,5 hermelínu), česnek (dle chuti - cca 4 velké stroužky), cibule (dle chuti - cca 1-2 ks), olej (olivový a dobrý stolní), grilovací koření, čerstvě namletý 4-barevný pepř, čerstvě namleté chilli papričky

Jak na to:

Hermelín nakrájím na tenké plátky, pokladu na jednotlivé plátky tenké plátky česneku (jakoby je do sýra zmáčknu), posypu grilovacím kořením, čerstvě namletým 4-barevným pepřem a chilli-papričkami. Do menší sklenice poté kladu jednotlivé plátky (kořeněnou stranou nahoru) a prokládám plátky jemně nakrájené cibule. V půlce zaliju trošku olejem (já dávám směs slunečnicové Lukany a panenského oliv. oleje). Vše opakuji, až je sklenice plná. Pozn. nenechávám hermelín plavat, ale pěkně vše udusám, aby jednotlivé vrstvičky krásně prolnuly. Skončím vrstvou cibule a opět zaliji olejem (aby to bylo ponořené). Sklenici uzavřu a nechám odležet minimálně tři dny (záleží na počátečním stavu sýra - pokud je zralejší, na proležení je třeba méně času - u nás i tak někdy ani 3 dny ).

Podobné recepty:

Nakládaný hermelín myslivec, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín