Pečené kuře a slovenský salát
22.10.2008

1 kuře ( dají se i čtvrtky, stehna, aj.), máslo, asi na 1,5kg brambor, jedna větší cibule, ocet, sůl, pepř
Jak na to:Kuře klasicky upečeme v troubě a nakonec než je úplně hotové přidáme do výpeku pár kousků másla. Mezi tím si oloupeme a uvaříme brambory, které slijeme.Potom kuře vyndáme a výpek slijeme třeba do hrnce, cibuli si nakrájíme na drobno a ve výpeku necháme zesklovatět, do toho vsypeme brambory a mírně je rozšťoucháme na menší kousky, promícháme a osolíme, opepříme a zakápneme octem ( na 1,5kg brambor asi 1 polévková lžíce) pořádně promícháme a je hotovo) Salát se dá podávat teplý nebo i studený.
Podobné recepty:Italské kuře, Pečené kuře, Pečené kuře, Kuře na Moravance, Pečené chilli kuře