Nudlová polévka z Jang-čou
15.12.2008

500 g nudlí, 4 šálky vývaru, 1 šálek pokrájených zbytků pečeného kuřete, 1 šálek sušených a povařených hub, 1 polévková lžíce sójové omáčky, 4 polévkové lžíce oleje, 1 kávová lžička soli
Jak na to:Uvaříme nudle doměkka. Potom je procedíme, propláchneme studenou vodou, necháme pořádně okapat a vložíme do dobře rozehřátého oleje. Mícháme tak dlouho, až se nudle po všech stranách opečou a ztvrdnou. Mezítím dáme na oheň vývar a v něm povaříme nudle, až zase změknou. Než budeme chtít polévku podávat, osolíme ji, přidáme maso, houby, sójovou omáčku a necháme povařit.
Podobné recepty:Velikonoční polévka s kopřivový omeletu, Domácí nudle od Stina, Vegetariánská nudlová polévka, Úhoř z Chang-čou, Kuře ala jang kuej-fej