Sladký rohlík
15.4.2008

175 ml mléka, 1 žloutek, 70 g povolené hery, špetka soli, citronová kůra, 400 g hladké mouky, 40 g cukru, vanilkový cukr, 3/4 lžičky sušeného droždí
Jak na to:Suroviny na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a rozdělíme na 12 kousků. Na lehce pomoučněném stole z nich vyválíme válečky a můžeme je ohnout. Přendáme na plech a necháme dalších 15 - 20 minut kynout. Poté potřeme bílkem a posypeme mákem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatová při 170°C asi 15 minut.
Podobné recepty:Zapékané rohlíky, Rohlík a granko, Ovocný rohlík, Meruňky v rohlíku, Ovocný rohlík