Sukijaki

750 svíčkové nebo roštěnce, 500 g cibule, zelenina (pórek, květák, růžičková kapusta, zelí, kapusta), tenké nudle nebo špagety, 1 kousek sójové pasty tofu (lze vynechat), 4 vejce
Omáčka: třetina šálku bílého vína, třetina šálku sójové omáčky, 5 lžiček cukru, glutasol. Přenosný vařič, který položíme na stůl
Maso nakrájíme na velmi tenké plátky. Nejlépe je použít úplně zmrazené maso, které nakrájíme na krájecím strojku na chleba na opravdu velmi tenké, takřka průsvitné plátky. Nakrájíme na kousky zeleninu a cibuli, uvaříme špagety a dobře propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kostky tofu. Připravíme omáčku a přelijeme ji do džbánku. Na velký talíř, mísu nebo proutěný košík naaranžujeme maso a zeleninu, na kraj položíme uvařené špagety. Na stůl položíme vařič a na něj pánev s vymazaným dnem i stěnami lojem. Do pánve nalijeme připravenou omáčku, a když začne vřít, přidáme nejdříve plátky masa, podušené vyjmeme, potom podusíme zeleninu, vyjmeme ji a nakonec ohřejeme špagety. Hůlkami stále maso a zeleninu obracíme a pečlivě dbáme na to, aby obsah pánve vypadal stále esteticky. Když se omáčka vypaří, přiléváme z džbánku další. Před každého stolujícího postavím Malou misku se syrovým rozšlehaným vajíčkem. Stolující si dají na svůj talíř osmažené kousky masa a zeleniny a těsně před vložením pokrmu do úst si každé sousto namočí do syrového vajíčka, čímž se zchladí a jeho chuť se zjemní.