Kapr na hrobečku

kapr podle počtu osob, cibuli kilo i víc, podle chuti sádlo necelých 10dkg, kari 1 čaj. lžičku, kremžskou hořčici skoro celý kelímek, sůl na osolení kapra, pepř na opepření kapra sušený česnek naočesnekování kapra
Jak na to:Na pekáči si rozpustíme sádlo. Cibuli nakrájíme na proužky. Dosklovata osmahneme na rozpuštěném sádle. Vmícháme do ní kremžskou hořčici a kari, sůl. Uprostřed pekáče vytvoříme úhledný hrobeček. Kapra zbavíme hlavičky a ocasní ploutve. Nakrájíme na porce - ne na podkovy. Porce kapříka osolíme, opepříme, očesnekujem Lehce očesnekujeme, kořeníme dle chuti. Poklademe jimi hrobeček.
Troubu si roztopíme na 250oC a pečeme přikryté 40 min. Po té odkryjeme a dopečeme do mňamkova- Servírujeme s chlebem-
Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr