Sushi z nadívané olihně

Na 4 porce: 1 a čtvrt hrnku neuvařené rýže, 4 středně velké olihně, 1 lžící mirinu, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičky cukru, půlka okurky (poloupané a nakrájené na plátky, posypané třetinou lžičky soli), 1 lžíce sezamových semínek, do zlatohnědá opražených, octová voda
Jak na to:Smíchejte malé kousky uvařené olihně (ochucené/povařte je asi 20 vteřin ve slané vodě a nechte je okapat), okurkové plátky a sezamová semínka s rýží. Namočte si ruce octovou vodou. Naplňte čtyři těla olihní rýžovou směsí (nakrájejte chapadla a boční ploutve na malé kousky a vařte je 10 minut v necelém půl hrnku vývaru, nechte kousky vychladnout) a nakrájejte je na kousky velikosti sousta. Podávejte s wasabi, nebo s nastrouhaným čerstvým zázvorem a sójovou omáčkou.
Podobné recepty:Sushi nadívané aju, Kyselá garnátová polévka, Sushi Maki, Čokoládové sushi s mangovou pěnou, Domácí sushi