Frankfurtská polévka
23.10.2008

1 cibule, 2 brambory, 1 celý párek (Vídeňský), 1 lžička sladké papriky, špetka pálivé papriky, půl kostky Masoxu (cca na 1,25 l vody), špetka majoránky, sůl,pepř dle chutihotová jíška Knorr
Jak na to:Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a přisypeme mletou papriku.Zalijeme vodou a přidáme nakrájený párek,brambory a půl kostky Masoxu.Dochutíme asi 1 lžičkou majoránky,solí a pepřem.Vaříme tak dlouho,dokud nejsou brambory hotové.Ke konci varu zahustíme hotovou jíškou Knorr nebo doma připravenou jíškou.
Podobné recepty:Frankfurtská polévka, Frankfurtská polévka, Frankfurtská polévka, Frankfurtská roláda s hořčicí, Jahodová polévka