Tiramisu jako dort

1 světlý piškotový dortový korpus, 7 žloutků, 250 g moučkového cukru, 3 balíčky(po200 g)plnotučného tvarohu, 5 PL smetany ke šlehání, šťávu a strouhanou kůru z 1/2 citrónu, 2 PL Amareta (může být i rum), 125 g másla, 1/8 l silné instantní kávy, kakao na posypání
Jak na to:1. žloutky s moučkovým cukrem ušleháme elektrickými metlami do pěny. Dohladka utřeme tvaroh se smetanou.
2. Do tvarohu vmícháme žloutkovou hmotu, citrónovou šťávu i kůru a také Amareto( nebo rum). Nakonec do krému přimícháme rozpuštěné prochladlé máslo.
3. Korpus prořízneme dvakrát. Každý díl korpusu pokropíme vydatně kávou, 2 díly pak potřeme krémem ( 2/3 krému) a na ně dáme poslední díl korpusu. Docela navrch dortu rozetřeme zbytek krému a popráąíme kakaem. Hotový dort pak dáme nejméně na dvě hodiny do chladničky.
Tiramisu z tvarohu, Tiramisu z tvarohu, Tiramisu, Tiramisu z tvarohu, Tiramisu