Kuře se smetanou a sýrem
28.10.2010
1 kuře, 200 ml smetany, 200 ml vody, 200 dkg výraznějšího sýra (ementál, čedar, eidam,...) sůl, bílý pepř
Jak na to:Kuře naporcujeme na osminky (můžeme, ale nemusíme stáhnout kůži), osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme smetanou zředěnou s vodou a bohatě posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 min přiklopené víkem, pak ještě asi 5 - 10 min bez poklopu, aby to zrůžovělo. Neobracíme, nepodléváme.
Obměnou může být pečení rovnou s přílohou - pod maso nakrájíme brambory a pečeme i s bramborami.
Česnekové kuře se sýrem a smetanou, Kuře se zakys. smetanou, Česnekové kuře se sýrem a se šlehačkou, Pečené kuře, Kuře se sýrem