Žampióny s rajčaty a česnekem

Potřebujeme:

600 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky), 600 g rajčat (omyté, nakrájené na kousky), 2 cibule (nakrájené nadrobno), 4 stroužky česneku (nasekané nadrobno), 3-4 lžíce oleje, špetka mletého pepře, sůl dle chuti, 1 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sekané zelené petrželky, voda na podlit

Jak na to:

V pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme česnek a odstavíme. Do hrnce vložíme nakrájená rajčata, žampióny, cibuli z pánve, osolíme, opepříme, zakapeme sójovou omáčkou, mírně podlijeme vodou, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Vodu necháme vydusit a nakonec zasypeme sekanou petrželkou.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Rizoto bez tuku, Pizza se žampiony a s vejcem, Brokolice s rajčaty a žampiony, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Nakládaný sýr s rajčaty