Brambory se šlehačkou

brambory, junior sálam, cibule, trvanlivá smetana, sůl, vegeta, petrželka, pažitka,máslo
Jak na to:Nejprv dáme vařit brambory ve slupce a mezitím si nakrájíme střední cibuli na jemné kostičky a junior salám. Měkké brambory ještě horké oloupeme a nakrájíme je na kostičky a nebo je můžeme protlačit přez takové sítko, které používám na bramborový salát. Přez to samé sítko můžeme protlačit i salám, když je měkký. Promícháme a přidáme šlehačku, která se vpije do horkých brambor. Pak už jen osolíme, přidáme petrželku nebo pažitku, klidně obojí, případně opepříme a použijem vegetu. To jak kdo má rád. Můžeme ochutnat a dochutit.Vymažeme pekáč pravým máslem a dáme zapéct na pár minut, třeba až do zlatova. Můžeme po zapečení přidat nahoru i plátkový sýr a ještě to nechat trošičku zapéct, ale nemusí.
Podobné recepty:Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Kotlety zapečené se šlehačkou, Zapečené brambory s kýtou a houbami, Plesnivé brambory, Kotlety na šlehačce