Německé buřtíky
25.11.2010

500 g vepřového masa z plece, 2 rohlíky, šálek mléka, 2 lžičky koření do mletého masa (nebo sůl, pepř, majoránku, špetku tymiánu a špetku bazalky), 2 cibule, 2 strouhanky, 1 špekáček, sádlo na smažení
Jak na to:Jemně umleté vepřové maso smícháme s rozmočenými rohlíky, přidáme koření, nadrobno nakrájené cibule, vyklepneme vejce, přidáme nadrobno nakrájený, předem sloupnutý špekáček a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme válečky velikosti palce, které hned smažíme na sádle (příp. jiném tuku či oleji).
Podáváme horké, s chlebem, nakrájenou cibulí, křenem a hořčicí.
Německé sušenky, Buřtguláš, Marinovaný losos, Vepřová sekaná