Pečené kuře na zelenině

Potřebujeme:

1 střední kuře, 2 lžžíce oleje, 1 lžička bylinkové směsi, 500 g nových brambor, 2 středně velké červené cibule, 1 zelená nebo žlutá paprika, 3 lžíce šlehačky, sůl, mletý pepř.

Jak na to:

Kuře omyjeme, dáme do pekáče a potřeme 1 lžící oleje, posypeme bylinkami, osolíme a opepříme. Vložíme brambory do plastikového sáčku, přidáme druhou lžíci oleje a protřepeme, aby se brambory dobře omastily. Poté je vsypeme do pekáče kolem kuřete, vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme asi 45 minut. Mezitím rozkrájíme cibule na čtvrtiny a oloupeme je. Nakrájíme na čtvrtky i papriku a obojí nasypeme do plastikového sáčku, zakápneme opět olejem a protřepeme. Poté přidáme do pekáče s kuřetem. Po daląích asi 45 minutách zeleninu odebereme a přendáme ji do ohnivzdorné nádoby a uložíme do vypnuté trouby. Okapané kuře přendáme na mísu a zatím na mírném plameni povaříme šťávu v pekáči asi minutu a pak do ní vmícháme šlehačku. Kuře naporcujeme a podáváme s pečenou zeleninou.

Podobné recepty:

Pečené kuře v zelenině, Kuře na zelenině, Italské kuře, Pečené kuře, Pečené kuře