Borůvkový koláč s drobenkou

17.7.2010
Potřebujeme:

rozpis na dva koláče
1 l borůvek, 350 g polohrubé mouky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 80 g cukru, 70 g másla, 20 g droždí, špetku soli, mouku na vál, vejce na potření okrajů
Drobenku: 100 g hrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru

Jak na to:

Mouku si prosijeme do mísy, ve středu udělejte důlek. Do důlku dáme vejce, droždí, sůl, cukr, rozpuštěné máslo a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek a zaděláme na těsto. Dobře ho propracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme tak 30 min. kynout.
Vykynuté těsto si rozdělíme na dvě části. Z každé části si vyválíme placku o průměru misky nebo formy jakou máme. Okraje mírně zvedněme a potřeme vejcem.
Na koláč dáme borůvky v rovnoměrné vrstvě a posypeme silnou vrstvou drobenky. Dáme péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 min.

Podobné recepty:

Jogurtový koláč, Drobenkový borůvkový koláč, Rychlý tvarohový koláč s drobenkou, Koláč na lžíce s kokosovou drobenkou, Borůvkový koláč s drobenkou