Česnekový chlebíček

veka nebo bageta, česnek, máslo (lépe opravdové, ne Ramu) - na jednu veku stačí asi 6dkg, sůl, koření (nejlépe provensálské, ale stačí tymián), alobal nebo pečící papír
Jak na to:Utřeme máslo s prolis. česnekem, solí a kořením a mažeme tenkou vrstvou jednotlivé krajíčky veky - vždy jen jednu stranu - klademe krajíčky opět vedle sebe. (Pokud děláme z bagety, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky, ale nedokrojíme, aby se úplně nerozpadla). Zbytkem másla potřeme vršek. Pevně zabalíme do alobalu (došel, takže to dneska zkouším v pečícím papíru). Dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky odležet. Pečeme v troubě nebo pod grilem asi dvacet minut - na nejslabším stupni. Účelem je, aby se nahoře vytvořila křupavá kůrčička, vevnitř by mělo pečivo zůstat krásně vláčné a provoněné bylinkami. Podává se ještě teplé, studené už to není ono.
Podobné recepty:Biskupský ovocný chlebíček, Kokosový chlebíček, Banánový chlebíček od Filomeni, Zapečené chlebíčky se salámem a Bradavicemi, Medový chlebíček