Pradědův perník

Potřebujeme:

1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do perníku, 1 kávová lžička skořice, 1 lžíce kakaa, mléko(rozinky, jablka...)

Jak na to:

Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté (nedělají se hrudky). Mléko přidáváme tak, aby těsto bylo nakonec úplně tekuté a dobře se na plechu rozlilo. (Většinou mi to vyjde na cca 300ml, ale může to být víc i míň). Klidně to stačí i takto, ale pro ozvláštnění přidávám rozinky nebo nastrouhaná jablka (v tom případě vymačkat šťávu a přidat ještě prášek do pečiva, preník by jinak nevyběhl).Peču na polovinu v plynové troubě, v elektrické se dá na 190 stupňů. Je to hotovo za cca 15-20min, poznáme díky špejli Perník vám nabude cca dvojnásobně.

Podobné recepty:

Hrníčkový litrový perník, Perník, Nadýchaný perník, Rychlý litrový perník, Opilí čerti