Babičiny nakládané řízky

19.11.2010
Potřebujeme:

6 kuřecích prsních řízků,nebo 6 vepřových kotlet bez kosti,2 vejce, 7 stroužků česneku (utřených), 1 lžíce francouzské hořčice Dijon, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worchestru, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 zarovnaná lžička soli, strouhanku na obalení, slunečnicový olej na smažení.

Jak na to:

Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do připravené směsi tak, aby byla ze všech stran směs. Necháme minimálně 6 hodin odležet ve směsi. Poté rovnou obalíme jen ve strouhance a osmažíme.
Podáváme s různě upravenými brambory.

Podobné recepty:

Nakládané řízky, Babičiny hnětynky, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso