Chřest s omáčkou
20.8.2008

1,5 kg zelených, tenkých výhonků chřestu, sůl, 1 lžíce másla, 200 g sýra ricotta, 3 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 5 lžic čistého vývaru, 5 rajčat, 2 lľíce bazalky, pepř, 150 g šunky
Jak na to:Chřest povaříme deset minut v osolené vodě s kouskem másla.
Na omáčku rozmačkáme sýr s octem, olejem a vývarem. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme. Spolu s nadrobno nasekanou bazalkou je přidáme k sýrové omáčce. Osolíme a opepříme.
Podáváme s omáčkou a šunkou.
Vařený chřest s holandskou omáčkou, Chřest s ořechovou omáčkou, Smažený chřest s rajčaty, Zapékané kuřecí prsa s chřestem a nivou, Palačinky s chřestem