Skořicové šneky
20.8.2008

500g polohrubé mouky, 60g rozehřátého tuku(hera), 2 žloutky, 3lžíce cukru, kvásek z 1/4 l vlahého mléka, kostky droždí, lžíce cukru a lžíce mouky
náplň ze 100g hrubě mletých ořechů, skořicového cukru a lžíce rozehřátého másla ,vejce na potření
Nejprve necháme vykynout kvásek a zaděláme jím prosatou mouku se žloutky a tukem.Podle potřeby přidáme vlahé mléko.Hladké těsto necháme vykynout.Poté ho rozválíme na 1cm silný plát,potřeme máslem,posypeme ořechy a skořicovým cukrem a svineme do rolády.Nakrájíme na kolečka,rozložíme na pečící papír,který je na plechu a necháme kynout asi ještě 15minut. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.
Podobné recepty:Kynuté těsto na všechno, Skořicové řezy, Skořicové řezy, Šneci v zelí, Vánoční šneci - delikatesa