Králík na bylinkách
16.11.2010

1 králík, 50g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 3 stroužky česneku
na marinádu: 3 lžíce oleje, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička oregana, 1 lžička šalvěje, sůl
Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. Necháme do druhého dne odležet.Druhý den na kostičkách slaniny zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu a nasekaný česnek. Vložíme králíka, podlijeme a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.
Podobné recepty:Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík