Celozrnné pečivo

Na těsto: 500g (2 balení) Celozrnná pizza v prášku Dr.Oetker 1balíček Droždí Dr.Oetker, 2 vejce, 2 PL oleje, 200 ml vody
Na potření: 1 vejce
Na posypání: semínka, kmín, paprika, strouhaný sýr
Postup:
1. Na přípravu těsta vypracujeme v míse z mouky, droždí, vajec, oleje a vody vařečkou hladké těsto. Necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout.
2. Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 20 stejných dílů ze kterých vytvoříme kuličky. Poklademe na plech a necháme ještě asi 30 min na teplém místě dokynout.
3. Vykynuté kuličky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle výběru. Dáme péct.
Elektrická trouba: asi 190°C (předehřátá)
Horkovzduąná trouba: asi 170°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 3 - 4 (předehřátá)
Šunková pomazánka, Chutná salámová pomazánka, Chutná salámová pomazánka, Salámová pomazánka, Špaldovo-pohankové celozrnné palačinky