Kremrole

16.12.2010
Potřebujeme:

listové těsto, vejce na potření
krém: 4 bílky, 80g moučkového cukru, 160g pískového cukru. Potřebujeme kovové trubičky

Jak na to:

Vychlazené listové těsto rozválíme v podlouhlý plát, nakrájíme rádýlkem na úzké pruhy, které navineme na kovové trubičky tak, aby se lehce překrývaly. Potřeme je rozšlehaným vejcem (ne okraje, jen zvrchu) a upečeme v hodně vyhřáté troubě. Při dopékání plech okolo trubiček pokapeme vodou. Upečené trubičky lehce vykroutíme. Vychladlé naplníme sněhovým krémem a před podáváním lehce posypeme moučk. cukrem.
Krém: do tuhého sněhu z bílků zašleháme moučk. cukr. Pískový cukr pokapeme osmi lžícemi vody, když se cukr rozpustí, zahříváme jej na malém plaménku, do doby, až je svařený na nit - tj. až se kapka rozvaru mezi dvěma rozevírajícími se prsty táhne jako nit. Hned svařený cukr vešleháme do sněhu a šleháme, až sníh zvětší svůj objem a zhoustne. Doporučuje se šlehat v el. šlehači.

Podobné recepty:

Banány v lístkovém těstě