Vídeňská bábovka

12.7.2010
Potřebujeme:

3 vejce, 14 dkg tuku, 14 dkg cukru moučka, 5 ml vlažného mléka, 1/2 van. cukru, 2 hrsti mletých nebo sekaných ořechů nebo mandlí, rozinky, 18 dkg pol. mouky, 1/2prášku do pečiva

Jak na to:

Nejdříve si vyšleháme máslo s cukrem, van.cukrem a postupně přidáváme a zašleháváme žloutky a vlažné mléko, mouku + prášek do pečiva, ořechy nebo mandle a nakonec vmícháme tuhý sníh.
Vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme asi 40 min. v předehřáté troubě na 180 stupňů. Pak už jen pocukrujeme.

Podobné recepty:

Vídeňská cibule, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy