Kapr ve sladkokyselé omáčce

1 kapr, mouka, vejce na obalení, olej na smažení, 1 šálek hrášku, 1 šálek sterilovaných fazolek, 1 mrkev, 1 pórek, 1 cibule, 1 hrneček sójové omáčky, půl lžičky cukru, půl lžíce octa, kečup, sůl
Jak na to:Kapra očistíme, stáhneme z něj kůži a nakrájíme na porce. Porce obalíme z obou stran v mouce, vejci a znovu v mouce. Na středně rozehřátém oleji upečeme doměkka a vyjmeme. Zeleninu nakrájíme na malé proužky a dáme na pánev spolu s ostatními přísadami. Necháme 15 minut povařit. Na talíři kapra přelijeme připravenou horkou omáčkou.
Podáváme s rýží.
Kapr po mlynářsku, Pečený obložený kapr, Raci ve sladkokyselé omáčce, Kapr na modro, Kapr ve vinné omáčce